Fjernvarme med fleksibel varmeproduktion og stort energilager

Fjernvarme site med luft-vand-varmepumpe og energilagring i akkumuleringstanke

Case

I Nykøbing Sjælland udgør fire H-1800 luft-til-vand CO₂-varmepumper en vigtig del af fjernvarmeselskabets varmesystem. Anlægget omfatter desuden en 10 MW elkedel, en kraftvarmeenhed og et betydeligt energilager i form af to store akkumuleringstanke, der sikrer stabil varmeproduktion uanset elprisen.

Energilageret rummer 9.500 m³ varmt vand og giver dermed stor fleksibilitet til at tænde og slukke enhederne i takt med elprisens udsving, samtidig med at varmebehovet hos de cirka 2.000 forbrugere opfyldes stabilt.

Fjernvarme site med luft-vand-varmepumpe, akkumuleringstanke og solfangere

Varmepumpe

Varmepumpeinstallationen består af fire standard H-1800 AW-varmepumper og 24 energioptagere, der er placeret i to grupper af 12 overfor hinanden. De fire H-1800 er de første Fenagy-enheder, som er udstyret med de højeffektive 8-cylinder-kompressorer fra Bitzer, der har en kapacitet på 70 m³/h. Varmepumperne kan starte og stoppe på cirka 5 minutter og producere varmt vand op til 85°C, hvilket giver optimal fleksibilitet til planlægning og drift.

Varmepumperne blev idriftsat i 2023 og fuldt overdraget til kunden efter idriftsættelsen.

Fenagy varmepumper i maskinrum - mange racks

År: 2023

Model: 3 x H-1800 AW

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet:
7,9 MW
42°C/70°C varmt vand (5°C/85% luftfugtighed)

Varmekilde: Luft

COP: 3,0

Afrimningsmetode: Glykol

Fjernvarmenet udnytter både luft og spildevand
til varmeproduktion

Fjernvarme-site med luft-vand-varmepumpe, akkumuleringstanke og spildevandsanlæg

Case

I Fårevejle opvarmes et nyt fjernvarmenet af en kombination af luft og spildevand. Grundlasten dækkes af en spildevandsvarmepumpe, og hvis varmebehovet overstiger spildevandssystemets kapacitet, aktiveres en luft-til-vand-varmepumpe.

Fabriksbygget CO2-varmepumpe på et rack, med elskab. Kapacitet: 1200 kW.
Fabriksbygget CO2-varmepumpe på et rack, med elskab. Kapacitet: 1800 kW.

Varmepumpe

Varmepumpeinstallationen består af to standard H-1800 AW og en H-1200 WW-varmepumpe.

Spildevandssystemet omfatter to akkumuleringstanke, hvorfra der udvindes energi. Inden vandet går gennem en vand-til-vand varmeveksler, filtreres det via et selvrensende filter. Derudover er varmeveksleren udstyret med et clean-in-place-system, som sikrer pålidelig og stabil drift. Spildevandet kan nedkøles til omkring 2°C, hvilket muliggør maksimal energiudvinding.

Varmepumpen blev idriftsat i 2023 og fuldt overdraget til kunden efter idriftsættelsen.

År: 2023

Model:
2 x H-1800 AW · 1 x H-1200 WW

Type:
Luft-til-vand og vand-til-vand varmepumpe

Kapacitet:
AW: 3,5 MW · WW: 1,3 MW
40°C/70°C varmt vand (5°C/85% luftfugtighed)

Varmekilde: Luft og spildevand

COP: AW: 2,9 · WW: 3,05

Afrimningsmetode: Glykol

Udnyttelse af svingende elpriser med luft-til-vand-varmepumper

Fjernvarme-site med luft-vand-varmepumpe, akkumuleringstanke og energioptagere

Case

I Vildbjerg udgør tre H-1800 luft-til-vand CO₂-varmepumper en vigtig del af fjernvarmeselskabets varmesystem. Anlægget omfatter også en 12 MW elkedel, to 3,5 MW-e kraftvarmeenheder, solvarmepaneler og et betydeligt energilager i form af to store akkumuleringstanke, der tilsammen skaber et fleksibelt varmesystem, der kan tilpasses elprisernes udsving.

Energilageret rummer cirka 7.000 m³ varmt vand, hvilket giver stor fleksibilitet til at tænde og slukke enhederne i takt med elprisen og samtidig sikre pålidelig varme til omkring 2.000 forbrugere.

Fenagy-varmepumper i maskinrum

Varmepumpe

Varmepumpeinstallationen består af tre standard H-1800 AW-enheder, hver udstyret med seks fordampere, der er placeret side om side. Thorbjørn Madsen, direktør ved Vildbjerg Tekniske Værker, udtrykker sin begejstring for installationen og siger: ”Varmepumpen optimerer vores eksisterende elkedel og kraftvarmeenheder og giver os mulighed for at udnytte fordelene ved det svingende elmarked.”

På grund af særlige vind- og vejrforhold har enhederne sågar produceret sne samtidig med varmeproduktion. Dette er blot ét eksempel på, hvordan store luft-vand-varmepumper kan interagere med naturens kræfter, og hvorfor vores tekniske erfaring og intelligente styringssystemer er afgørende for en pålidelig og stabil drift uden uforudsete problemer.

Varmepumpen blev idriftsat i 2023 og fuldt overdraget til kunden efter idriftsættelsen.

År: 2023

Model: 3 x H-1800 AW

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet:
7 MW, 35°C/68°C varmt vand (5°C/85% luftfugtighed)

Varmekilde: Luft

COP: 3,2

Afrimningsmetode: Glykol

Kombineret opvarmning og køling til biogasproduktion

Luftfoto af Tønder Biogas anlæg under opførelse (September 2024)

Case

Biogasanlægget i Tønder bliver et af de største i Europa, når det står færdigt. Årligt vil anlægget behandle 900.000 tons landbrugsråstoffer og industrielt organisk affald og producere 40 millioner Nm3 biometan, svarende til 400 GWh om året - nok til at dække det årlige energiforbrug for 20.000 husstande.

Biogasproduktionen begynder med at råmateriale fra lokale landmænd leveres og hældes i lagertanke. Inde i anlægget opvarmes råmaterialerne af en HCI-varmepumpe for at stimulere produktionen af biogas. Den producerede biogas gennemgår derefter en rensningsproces, og når den er opgraderet, kan den føres ind i naturgasnettet. Dermed erstattes naturgas, og anlægget bidrager til en bæredygtig energiforsyning.

Resten af råstoffet, efter forarbejdning og afgasning, afkøles af HCI-varmepumpesystemet. Denne afkølingsproces udnytter den sidste energi og omdanner det afgassede materiale til miljøvenlig gødning. Vigtige næringsstoffer bevares, lugtgener reduceres, og gødningen er klar til brug på markerne.

HCI-3000 isobutan-varmepumpe fra Fenagy
HCI-3000 isobutan-varmepumpe fra Fenagy. Den ene kompressor står udenfor huset, så den tydeligt ses.

Varmepumpe

Installationen omfatter tre HCI-3000 varmepumper, der anvender isobutan som kølemiddel. Hver HCI-3000 enhed er installeret i et lyddæmpende kabinet, som ventileres med en EX-ventilator for at sikre undertryk og opretholde den rette temperatur i kabinettet.

Hele systemet styres af en Siemens PLC med tilføjede Fenagy-algoritmer til de vigtigste funktioner. HCI-varmepumperne kan levere fremløbstemperaturer op til 95°C. Varmepumperne har været i drift siden sommeren 2024, og hele biogasanlægget i Tønder forventes færdiggjort i 2025.

År: 2024

Model: 3 x HCI-3000

Type: Vand-til-vand varmepumpe

Kapacitet: 5-7 MW

Varmekilde: Vand

Kølemiddel: Isobutan

Sektorkobling i København
Overskudsvarme fra fjernkøling genanvendes til fjernvarme

Historisk bygning i København, som huser Fenagy-varmepumpe

Case

I hjertet af København er en historisk bygning nu hjemsted for en Fenagy-varmepumpeinstallation, der er opført af HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Denne varmepumpe er den første af i alt 10 planlagte enheder, som tilsammen forventes at erstatte op til en tredjedel af den biomasse, der i dag anvendes til opvarmning, og til sidst vil kunne levere varme til omkring 130.000 lejligheder.

Varmepumpen udnytter overskudsvarmen fra HOFORs fjernkølingsanlæg, som ligger samme sted. Om sommeren kan overskudsvarme fra fjernvarmenettet bortledes via havvand hentet fra Københavns havn. Da elektriciteten kommer fra vind- og solenergi, er projektet et fremragende eksempel på effektiv sektorkobling.

Fenagy-varmepumpe i maskinrum med begrænset plads

Varmepumpe

Varmepumpeinstallationen består af to H-1800 WW-enheder og én H-1200 WW-enhed, som alle er specielt tilpasset, så de opfylder kravene for denne særlige lokation med begrænset plads og strenge støjkrav. De tre racks er en anelse kortere end normalt, og der er installeret større pumper både på den kolde og varme side. Kompressor-rummene er desuden lydisolerede med specielt designede paneler, der reducerer støjniveauet fra Lw = 105 dB(A) med 4-5 dB. Varmepumperne er udstyret med særlige vibrationsdæmpende maskinfødder, som forhindrer, at vibrationer overføres til maskinrummet.

De tre racks er placeret i to niveauer på en stålkonstruktion. Varmepumpen anvender CO₂ som kølemiddel, hvilket er en optimal løsning til en placering midt i byen, hvor sikkerhed er afgørende. Den leverer varme til cirka 2.500 boliger i København.

Varmepumpen blev idriftsat i efteråret 2024 og fuldt overdraget til kunden efter idriftsættelsen.

År: 2024

Model:
2 x H-1800 WW · 1 x H-1200-WW

Applikation:
Kombineret fjernkøling og fjernvarme

Kapacitet: 3,3 MW køling · 4,9 MW varme
47°C/75°C varmt vand, 12,5/5,5 koldt vand

Varmekilde: Vand

COP: 2,7

Energioptagere (fordampere) på IKEAs parkeringsplads. Derudover grønne industrikabinetter, der huser et kombineret varme- og kølesystem.

Sektorkobling med kombineret opvarmning og køling

Case

IKEA Aalborg ønskede at udskifte sine fire aldrende HFC-kølesystemer med en CO₂-neutral løsning. Aalborg Fjernvarme foreslog derfor et samarbejde, hvor overskudsvarme fra køleprocessen blev udnyttet til opvarmning gennem sektorkobling.

I dag har IKEA en Fenagy luft-til-vand varmepumpe med et kølemodul til aircondition, installeret af Krebs A/S. IKEA nyder godt af effektiv aircondition om sommeren og udnytter samtidig spildvarmen fra køleprocessen ved at sende den videre til fjernvarmenettet. I koldere måneder bruger varmepumpen luft som varmekilde til at levere varme til både IKEA og fjernvarmenettet.

Varmepumpe

H-1200 AW/WW-varmepumpen, der anvender CO₂ som naturligt kølemiddel, er designet til at levere fleksibel køling og opvarmning. Den er installeret i et Priess-hus og udstyret med Fenagys avancerede ejector-teknologi, FenEject, samt et automatiseret PLC-system, der optimerer kapacitet, køle-, fordampnings- og afrimningsprocesser.

Installationen omfatter fire energioptagere (250 kW hver), som er monteret på 2 meter høje ben på et betonfundament. Under energioptagerne er der et drænsystem, som håndterer kondensvand under afrimning. Med en kølekapacitet på 750 kW om sommeren opfylder systemet fuldt ud IKEAs kølebehov og bidrager samtidig med spildvarme til fjernvarmenettet.

Denne installation er et glimrende eksempel på sektorkobling, der viser hvordan en kombination af opvarmning og køling kan bidrage til en mere bæredygtig energifremtid.

År: 2022

Model: H-1200 AW / WW - 4+4B

Type: Luft-til-vand og vand-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme):
1200 kW (5 °C fordampning, 72/40 °C varmt vand)

Kapacitet (kulde): 8/13 °C varmt vand

Varmekilde: Luft

COP: 3

Afrimningsmetode: Glykol

Kombineret varme- og kølesystem hos IKEA Aalborg.

Vi oplever, at fjernkøling bliver mere og mere eftertragtet. Energicentralen ved IKEA er forberedt til, at flere kunder i lokalområdet kan kobles på – og det er der stor interesse for – ligesom fjernkøling også breder sig andre steder i Aalborg.”

– Aalborg Forsyning

Akkumuleringstank, energioptagere (fordampere) og maskinhus, der huser en Fenagy-varmepumpe. Sønder Felding varmeværk.

Luft-til-vand varmepumpe reducerer varmeomkostningerne og bidrager til balancering af elnettet

Case

På fjernvarmeværket i Sdr. Felding har de udvidet deres eksisterende biomassebaserede produktionsfaciliteter med to store varmepumper, en stor akkumuleringstank og en 10 MW elkedel.

Denne visionære installation viser fremtiden indenfor fjernvarmeværker, som vil være emissionsfri, og samtidig spiller den en vigtig rolle i balancering af elnettet.

Installationen kan optage store mængder grøn strøm i perioder med overskudsproduktion og derefter udnytte den lagrede energi fra akkumuleringstanken, når elproduktionen er lavere end efterspørgslen.

Varmepumpe

Fenagy har leveret to H-1800 luft-til-vand varmepumper, inkl. 12 fordampere, og installationen er udført af Krebs A/S. Varmepumperne er udstyret med den nyeste ejector-teknologi, FenEject, optimerede fordampere og styret af Fenagys PLC med algoritmer for kapacitetsstyring, fordamperstyring og afrimning. Styringssystemet kan starte og stoppe varmepumperne så hurtigt, at de kan udnyttes til balancering af elnettet.

År: 2022

Model: 2 x H-1800 AW

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme):
3,5 MW (0° C lufttemp., 35/70° C varmt vand)

COP: 2,96

Afrimningsmetode: Glykol

To Fenagy varmepumpe-racks i et maskinrum.

Transportabel luft-til-vand varmepumpe

Case

Fenagys allerførste varmepumpe - en 600 kW luft-til-vand - blev udviklet og designet i efteråret 2020. Varmepumpen blev installeret på et biomassefyret fjernvarmeanlæg i Harlev uden for Aarhus, hvor den var en del af driften sammen med en halmkedel og nogle oliekedler ved spidsbelastning og som backup. Varmepumpen fungerede både som testanlæg og som demonstration.

Varmepumpen som testprojekt

Fenagy modtog 250.000 kr. i støtte fra den grønne investeringspulje, og forsyningsselskabet Kredsløb i Aarhus købte varmen fra varmepumpen til fjernvarmenettet. I testperioden betalte Fenagy en fast pris for el, og Kredsløb betalte en fast pris for varmen. Da denne aftale udløb, ville driften af varmepumpen skulle ændres for stadig at være omkostningseffektiv, og da lokationen havde opfyldt sit formål som demonstrationssite, besluttede Fenagy at flytte varmepumpen.

Flytning af varmepumpen

I 2023 blev varmepumpen solgt og flyttet til et andet fjernvarmeværk på Djursland, Trustrup/Lyngby, hvor den leverer varme til den lille by Balle - ca. 50 kilometer fra den oprindelige lokation. Flytningen var gennemført på kun 2-3 uger, hvilket viser, at et fabriksbygget maskinanlæg fra Fenagy er en god mulighed for at købe en mobil varmepumpe til forbrugerne i områder, hvor der endnu ikke er etableret en transmissionsledning til fjernvarme. De kan købe en varmepumpe først og derefter tilslutte fjernvarmen, når denne er etableret.

Fenagy varmepumpe i maskinhus løftes af kranlastbil
Fenagy varmepumpe i maskinhus bugseres på plads af to kranlastbiler.
Fenagy varmepumpe i maskinhus på Trustrup/Lyngby fjernvarmeværk

År: 2021/2023

Model: H-600 AW

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme):
600 kW (5°C omgivelsestemperatur, 40/70°C varmt vand)

Varmekilde: Luft

COP: 2,9

Afrimningsmetode: Glykol

Støjsvag effektivitet
Luft-til-vand varmepumpe i boligområde

Case

Fjernvarmeselskabet i Mejlby har udvidet sine produktionsfaciliteter med en elektrisk varmepumpe. De ønskede en varmepumpe til at overtage grundbelastningen, så de kunne reducere deres gasforbrug. Den eksisterende gaskedel fungerer nu kun som back-up og til spidsbelastningsdrift. Sammen med deres gasdrevne kraftvarmesystem kan de nu producere billig varme, både når elprisen er høj og lav.

Varmepumpe

Varmepumpen er installeret i et Fenagy premium maskinhus, leveret plug-and-play og placeret udenfor de eksisterende bygninger. Maskinhuset er lydisoleret, hvilket sikrer, at støjkravene på 35 dB(A) i boligområdet, hvor Mejlby Fjernvarme ligger, overholdes. Der er installeret luftfordampere udenfor, lige ved siden af varmepumpemaskinhuset, og de kører lydløst.

Varmepumpen kører næsten konstant, fordi alternativet med en gaskedel er dyrere i drift, men i perioder med høje elpriser kan den eksisterende gasmotor bruges til at producere el, og varmepumpen kan lukkes ned. Varmepumpen er en standard CO₂ luft-til-vand varmepumpe. Den er udstyret med den nyeste Fenagy ejektorteknologi, FenEject, og styres af Fenagy PLC med algoritmer til kapacitetsstyring, fordamperstyring og afrimning.

Fenagy varmepumpe-rack i maskinrum.
Luftfoto af fjernvarmeværk med energioptagere (fordampere), akkumuleringstank og maskinhus med en varmepumpe.
Energioptagere (fordampere) med sne på jorden - Mejlby Fjernvarme i Danmark..

År: 2022

Model: H-1200 (AW)

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme): 1,3 MW (0°C Omgivelsestemperatur, 32/70°C varmt vand)

Varmekilde: Luft

COP: 3,34

Afrimningsmetode: Glykol

Kraftvarmeværk med akkumuleringstank, energioptagere (fordampere) og bygning  med varmepumpe og gaskedel.

Kraftvarmeværk udvides med varmepumpe i Haderup

Casen

Haderup Kraftvarmeværk forsyner byen med fjernvarme. Varmepumpen kører i samspil med en gasmotor, en gaskedel (CHP) og solvarme. Spidsbelastningen på forbrugersiden er 1,8 MW.

Driften afhænger af varmebehovet fra forbrugerne, den lagrede energi, elpriserne og systemydelser relateret til balancering af elnettet. Det gør anlægget ved Haderup Kraftvarmeværk både effektivt og fleksibelt. Varmepumpen er udstyret med den nyeste ejektorteknologi, og sammen med MT- og IT-kompressorsystemerne resulterer det i en SCOP på ca. 3,0.

Varmepumpen

Varmepumpen er installeret inde i hovedbygningen, men placeret i et separat maskinrum ved siden af gaskedlen og gasmotoren. Den er udstyret med den nyeste Fenagy ejektorteknologi, FenEject, og styres af Fenagy PLC med algoritmer til kapacitetsstyring, fordamperstyring og afrimning.

År: 2021

Model: H-1200 AW 4+4B

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme): 1,2 MW (5 °C lufttemp.)

Varmekilde: Luft

Afrimningmetode: Glykol

COP: 2,84

“Det kommer til at give Feldborg og Haderup en stabilisering af
varmeprisen ved at få en fjerde produktionsenhed.

– Thorbjørn Madsen, Direktør for Vildbjerg Tekniske Værker

CO₂-køle- og fryseanlæg
til Liertoppen logistikcenter

Case

Liertoppen er et logistikcenter i Oslo på 18.500 m3 for Oda, som er den største online fødevaredistributør i Norge. I samarbejde med Therma Industri A/S har Fenagy leveret en køle- og fryseløsning til lager- og pakkeområdet i logistikcenteret.

Anlæg

Fenagy har leveret to køleanlæg og et fryseanlæg. Det ene af køleanlæggene har en kapacitet på 800 kW glykol ved -2/-6 °C og det andet leverer 800 kW kølet vand ved 10/5 °C. Begge enheder er installeret med et varmegenvindingssystem. Fryseanlægget er tilkoblet glykol-chilleren og har en frysekapacitet på 100 kW ved en fordampertemperatur på -32 °C . Installationen styres af FenControl, der sikrer en stabil og effektiv styring og overvågning af anlægget.

Liertoppen logistikcenter i Oslo.
Fenagy industrielt køleanlæg og kontrolpaneler i et maskinrum.

År: 2021

Model: 2 x C-1000

Type: Køling og frys med varmegenvinding

Kapacitet (kW):
100 kW frys DX -32 °C · 800 kW køling
(30% Glykol) -2/-6 °C · 800 kW køling 10/5 °C

Luftfoto af Kronborg gartneri med energioptagere (fordampere) og akkumuleringstank til varmesystem.

Luft-til-vand varmepumpe leverer varme til drivhus

Case

Kronborg er en dansk gartnerivirksomhed med et drivhus på 45.000 m2.  Virksomheden havde et ønske om at kunne producere varme til drivhuset om vinteren. Det er nu på plads med en energieffektiv varmepumpe, der bruger det naturlige kølemiddel CO₂.

Varmepumpe

Varmepumpen er et standard Fenagy-anlæg, som er placeret i den eksisterende maskinbygning hos kunden og forbundet til det centrale varmesystem på den varme side. Anlægget er forbundet til fire udendørs fordampere. Systemet er udstyret med den nyeste Fenagy ejektorteknologi, FenEject, og styres af Fenagy PLC med algoritmer til kapacitetsstyring, fordamperstyring og afrimning.

År: 2022

Model: H-600 AW

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme):
632 kW (5 °C lufttemp., 30/60 °C varmt vand)

Varmekilde: Luft

COP: 3,7

Afrimningsmetode: Glykol

Blomster i et gartneri, som opvarmes af en varmepumpe fra Fenagy.
Varmeværk i Vestervig med akkumuleringstank, varmepumpe i kabinet og energioptagere (fordampere).

Vand-til-luft varmepumpe kombineret med
træflisfyret kedel og akkumuleringstank i Vestervig

Case

Fjernvarmeselskabet i Vestervig har udvidet sine produktionsfaciliteter med en elektrisk varmepumpe og en stor akkumuleringstank. Målet var at blive mindre afhængig af træfliskedlen og at kunne slukke for værkets biomassekedler om sommeren for vedligeholdelse. På grund af begrænset plads og en placering midt i byen, var der fokus på et lavt støjniveau og at undgå recirkulation af kold luft. Fordamperne er derfor hævet 5 meter over jorden, og der er installeret støjdæmpere omkring dem.

Varmepumpe

Varmepumpen er installeret i et Fenagy premium maskinhus ved siden af de eksisterende bygninger. Den er udstyret med den nyeste Fenagy ejektorteknologi, FenEject, og styres af Fenagy PLC med algoritmer til kapacitetsstyring, fordamperstyring og afrimning. Den målte kapacitet uden afrimning er 1.493 kW med en omgivelsestemperatur på 6,5 °C, varmtvandstemperaturer på 33/70 °C og en relativ luftfugtighed på 70 %. Dette giver varmepumpen en COP på 3,05.

År: 2021

Model: H-1200 AW 3+3D

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme):
1,2 MW (5 °C lufttemp., 36/70 °C varmt vand)

Varmekilde: Luft

COP: 2,8

Afrimningsmetode: Glykol

Industrielt kabinet med en Fenagy-varmepumpe indeni læsset på en lastbil.
Åbent industrikabinet on-site med Fenagy-varmepumpe indeni.

Luft-til-vand varmepumpe i maskinhus installeret i Havneby

Case

Fjernvarmeselskabet i Havneby på Rømø har udvidet sine produktionsfaciliteter med en elektrisk varmepumpe. Varmepumpen var en udvidelse af det eksisterende system bestående af to træfliskedler og en oliekedel på Havnebys grund, der leverer opvarmet vand til akkumuleringstanken. Eftersom varmepumpen er installeret på havneområdet, hvor der er risiko for oversvømmelse under vestenstorme, er hele konstruktionen med maskinhuset, den elektriske transformer og fordamperne hævet ca. en meter over jorden.

Varmepumpe

Varmepumpen er installeret i et Fenagy premium maskinhus tilstødende de eksisterende bygninger. Den er udstyret med den nyeste Fenagy ejektorteknologi, FenEject, og styres af Fenagy PLC med algoritmer til kapacitetsstyring, fordamperstyring og afrimning.

År: 2022

Model: H-600 AW

Type: Luft-til-vand varmepumpe

Kapacitet (varme):
653 kW (11 °C lufttemp., 38/70 °C varmt vand)

Varmekilde: Luft

COP: 3,2

Afrimningsmetode: Kold gas

Fenagy varmepumpeinstallation i industrikabinet med energioptagere (fordampere) og akkumuleringstank.